Huidtypen: old school or true reality?

huidtypes

Een vraag die me heel vaak wordt gesteld is: wat is nu eigenlijk mijn huidtype? Want ik weet het niet. Het ene moment voelt mijn huid droog aan, dus pas ik mijn dagcrème daarop aan, maar dan plots, na 2 weken, is mijn huid veel te vet. Hoe komt dit, Kim?

Wel, daar is een hele logische verklaring voor. Ik neem je in deze blog mee door het verhaal van huidtypen, maar dan vanuit mijn holistische visie en leg uit waarom ik werk met de Holistische Beauty Methode van Colour&Spice. In de westerse en klassieke schoonheidsleer leren we om de huid te verdelen in verschillende typen. Je kent het wel: droge, vochtarme, gevoelige, vette huid. Vanuit een holistische visie verdelen we de huid niet in typen maar kijken we naar de persoon achter de huid. Want daar begint het… je huid is een spiegel van je innerlijke welzijn.

Boodschap van de huid?

Het kan zijn dat je huid op een bepaald moment extra voeding nodig heeft, of dat je tijdens je hormonale cyclus meer last hebt van acné, of dat je een doffe uitstraling heeft omdat je je niet helemaal goed in je vel voelt. Ik geloof niet in het louter smeren van serums en crèmes om je huid mooi te maken en te houden. Hoewel deze producten zeker een rol spelen, zie ik ze eerder als aanvullingen op een dieper proces. Het gaat om het begrijpen van wat je huid nodig heeft op een holistisch niveau, en om het aanpakken van de onderliggende oorzaken van eventuele onevenwichtigheden. En natuurlijk moet je vanbuiten af ook voeding en vocht voorzien voor je huid. Maar, vanuit de juiste prikkel. 

Als je begrijpt wat je huid nodig heeft, kun je gerichter je dagelijkse huidverzorging inzetten.

Beauty Detox = fase 1 (maand 1 & 2)

Rebalance = fase 2 (maand 3 & 4)

Uplifting = fase 3 (maand 5 & 6)

Dit is een verzorgingsprogramma dat zowel je innerlijke als uiterlijke schoonheid versterkt. Probeer je zoveel mogelijk aan de stappen te houden. Ze brengen balans in mind, body & soul.

Hoe te gebruiken?

Gebruik bij iedere fase (om de 2 maanden) het specifieke serum en moisturizer (dagverzorging).
Fase 1 = Beauty Detox
Fase 2 = Rebalance
Fase 3 = Uplifting

Kies jij ook voor een holistische aanpak?

De belofte van Colour&Spice:

De producten zijn altijd:

  • Overladen met mooie, actieve en heilzame werkstoffen
  • Vervaardigd uit krachtige werkstoffen van planten, bloemen, edelstenen en kruidenextracten
  • Handgemaakt in kleine batches voor zuivere en duurzame huidverbetering
  • Vrij van kleur- & geurstoffen en synthetische conservering
  • Getest op mensen en niet op dieren
  • Vegan

Niet elk huidtype is hetzelfde, maar de ware schoonheid van de huid begint van binnenuit. Het verhaal van onze huid onthult niet slechts een buitenste laag, maar weerspiegelt de diepte van onze ziel.

Stralende groetjes

Kim De Backer – Holistic Beauty Therapist

Gerelateerde berichten

Over Kim

Er bestaat een diepe verbinding tussen alles: je lichaam en geest, je hart en ziel. Vanuit deze kijk startte ik in 2005 mijn holistische schoonheidspraktijk in Morkhoven. Een praktijk met holistische benadering waar innerlijke en uiterlijke schoonheid en je goed voelen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Net zoals de zon en de maan, het licht en het donker, yin en yang. De natuur is onze grootste leermeester en vanuit deze visie zijn ook de Beauty & Soul Treatments én de Journey opgebouwd.

Behandelingen

Laat je inspireren

We gebruiken cookies op onze website om jou de meest relevante ervaring te bieden door je voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Meer informatie.